Kiełbasa swojska sądecka

Kiełbasa swojska sądecka Zobacz większe

Średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, pieczona.

125g surowca użyto do wyprodukowania 100g gotowego produktu.

Kiełbasa na bazie soli, charakterystyczna kruchość, galaretka mięsna w końcach batonów i na przekroju oraz charakterystyczne „oczko” świadczące o użyciu wyłącznie naturalnych składników. 

Kiełbasa  pieczona w komorach tradycyjnych opalanych drewnem liściastym (bukowym).

Charakterystyczny wyczuwalny smak dobranych naturalnych przypraw.

Doceniona przez MRiRW.

Więcej szczegółów

35,50 zł

Więcej informacji

Mięso wieprzowe, masa jajowa pasteryzowana, sól, przyprawy, cukier, osłonka jadalna (jelito wieprzowe). 100g produktu otrzymano z 125g mięsa wieprzowego. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, mleko łącznie z laktozą, seler, gorczycę.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna  1244 kj/300 kcal; tłuszcz 23g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,8g; węglowodany 0,7g, w tym cukry <0,5g; białko 21g; sól 2,1g.