Brak produktów
Kiełbasa staropolska - konserwa wieprzowa sterylizowana, wyprodukowana z 93% mięsa o specjalnym przeznaczeniu technologicznym, niepeklowana (wyłącznie na soli).
Wyrób przypominający smakiem oraz wyglądem dawne domowe weki kiełbasiane.
Surowiec pochodzący z terenów Polski o charakterystycznej marmurkowatości wpływającej w znacznym stopniu na smak wyrobu, charakterystyczna elastyczna, stabilna, słomkowa smaczna galaretka oraz delikatne zacieki tłuszczu. Smak łagodny umiarkowanie słony, wyczuwalne naturalne przyprawy: czosnek, pieprz.
Mięso wieprzowe 93%, sól, przyprawy, masa jajowa pasteryzowana, żelatyna wieprzowa, cukier. Produkt może zwierać: zboża zawierające gluten, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1088 kJ / 262 kcal; tłuszcz 22g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,9g; węglowodany 0,9g, w tym cukry <0,5g; białko 16g; sól 1,5g.