Brak produktów
Makaron z sosem carbonara z serii "Dania Mikołaja". Przyrządzony według przepisu znanego i cenionego szefa kuchni Mikołaja Reja.
To bardzo smaczne danie kuchni włoskiej łączące wartości odżywcze z wybornym smakiem.
Produkt garmażeryjny, pasteryzowany z boczkiem wędzonym. 100g produktu otrzymano ze 112g boczku wieprzowego.
Makaron gotowany 39%, (woda, mąka pszenna durum, sól), sos carbonara 39% [śmietana 24% (z mleka), cebula 12%, ser dojrzewający podpuszczkowy twardy 3% (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca - lizozym (z jaja))], boczek wieprzowy, wędzony 22% (boczek wieprzowy, sól (100 g produktu otrzymano ze 112 g boczku wieprzowego)), żółtka jaj, olej (rzepakowy, słonecznikowy), przyprawy, sól. produkt może zawierać: seler, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1260 kJ / 299 kcal; tłuszcz 9,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6 g; węglowodany 44 g, w tym cukry 22 g; białko 10 g; sól 1,0 g.