Brak produktów
Średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, pieczona.
125g surowca użyto do wyprodukowania 100g gotowego produktu.
Kiełbasa na bazie soli, charakterystyczna kruchość, galaretka mięsna w końcach batonów i na przekroju oraz charakterystyczne „oczko” świadczące o użyciu wyłącznie naturalnych składników.
Kiełbasa pieczona w komorach tradycyjnych opalanych drewnem liściastym (bukowym).
Charakterystyczny wyczuwalny smak dobranych naturalnych przypraw.
Doceniona przez MRiRW.
[1 op.-ok. 1,5 kg]
Mięso wieprzowe, masa jajowa pasteryzowana, sól, przyprawy, cukier, osłonka jadalna (jelito wieprzowe). 100g produktu otrzymano z 125g mięsa wieprzowego. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, mleko łącznie z laktozą, seler, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1244 kj/300 kcal; tłuszcz 23g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,8g; węglowodany 0,7g, w tym cukry <0,5g; białko 21g; sól 2,1g.